Stavien
Stavien

Хиалуронова киселина за
по-леки движения

Stavien

Хиалуронова киселина за
по-леки движения

Всичко необходимо за подхранването
на ставите е събрано в Ставиен, с доказано противовъзпалително действие.

Продава се в аптеките в цялата страна

  • без разтворители
  • без консерванти
  • без глутен
  • без захар
  • без ГМО

Лекота на движение

Лекота на движение

Ставиен е изключително ефективен като помощно средство при износване на ставите, облекчава болки, скованост, остеоартрит, ревматоиден артрит и травми.

Ставиен е препоръчителен при активно спортуващи, хора занимаващи се с тежка физическа работа, както и при усилено натоварване. Дори да не сте от тях, ставите се износват с времето, което води до различни проблеми с тях и допълнителния прием на хиалуронова киселина и други противовъзпалителни вещества би имал само положителен ефект.

Подхранване на ставния хрущял

Подхранване на ставния хрущял

Основната съставка на Ставиен е хиалуроновата киселина. Тя изгражда междуклетъчното вещество и е основен компонент на синовиалната течност. Точно тя предпазва ставния хрущял и синовиалната мембрана от поражения. Хиалуроновата киселина има голямо значение за поддържането на нормалната функция и целостта на ставите и костите.

До скоро единственият начин да подхраним ставите си с хиалуронова киселина бяха болезнени инжекции директно в ставата. За щастие това вече не е единствения начин. Ставиен е под формата на капсули с течно съдържание, приемани перорално.

Силни противовъзпалителни възможности

Силни противовъзпалителни възможности

Рибеното масло в Ставиен помага за намаляване възпалението, чрез въздействието си върху т. нар. цитокини - медиатори на възпалението.

Екстрактът от корени на куркума съдържа калий, желязо, магнезий, витамин B6, като основната му съставка е куркумин. Куркуминът има мощно антиоксидантно действие и е естествено средство срещу артрит и деменция.

Астаксантинът е каратеноидът с най-мощно антиоксидативно действие - 10 пъти по-силно от това на Витамин A и от 100 до 500 пъти от това на Витамин Е. Той действа противовъзпалително, особено на ставно-мускулната система.

Обогатен с Омега-3 мастни киселини за здрав организъм

Обогатен с Омега-3 мастни киселини за здрав организъм

Ставиен съдържа и Омега-3 мастни киселини под формата на рибено масло. Те са необходими за нормалното функциониране на клетката и спомагат за предпазване на тялото от развитие на редица заболявания. Също така подкрепят сърдечно-съдовата система и спомагат за поддържане нивата на холестерола в здравословни норми. Омега-3 мастните киселини са жизненоважен компонент, който човешкият организъм не може сам да произведе.

Гаранция за качество и сигурност

Гаранция за качество и сигурност

Капсулите Ставиен са произведени в заводите на Capsugel в Колмар - Франция, по патентованата технология за влагане на течни растителни екстракти в твърди капсули.

При тази технология се елиминира термичната обработка на веществата, което позволява да се запазят полезните им свойства и гарантира максимално бързо и пълно усвояване от организма. В сравнение с твърдите форми, като таблетките, съставките, намиращи се в капсулите Ставиен се освобождават много бързо, защото са предварително разтворени. Те са напълно натурални и са свободни от разтворители, консерванти, глутен, захар и ГМО.

Прочетете повече в раздел “Технология”

Мнения на специалисти
и потребители
Повече за Ставиен
Състав

Хиалуронова киселина (Hyaluronic Acid) 20 mg

Екстракт от куркума (Curcuma longa, Rhiz. extr., curcumin) 75 mg

Астаксантин (Astaxanthine 50 mg/g) 10 mg

Рибено масло (Fish oil, 150 mg/g EPA, 100 mg/g DHA) 325 mg

Прием

Ставиен се приема 2 пъти дневно по една капсула след хранене, не по-малко от 3 месеца без прекъсване.

Противопоказания

Не са установени. Не се препоръчва при лица с алергия към рибни продукти. Ставиен е хранителна добавка и не предизвиква дразнене и свръхчувствителност и може да се приема продължително време. Ставиен може да се приема самостоятелно или в комбинация с предписани от лекуващия лекар медикаменти.

Действие

Съвсем доскоро хиалуроновата киселина трябваше да се инжектира директно в ставите или под кожата, защото храносмилателната система не може да я усвои в естественото й състояние. Благодарение на иновативната технология на Ставиен, вече е възможно ценната за дейността на ставите хиалуронова киселина да се приема под формата на капсули. Хиалуроновата киселина в Ставиен е с ниско молекулно тегло, което позволява нейното пълно усвояване, след орален прием.

Хиалуроновата киселина е важен компонент на ставния хрущял и синовиалната течност. Синтезира се от клетки на хрущяла и синовиалната мембрана. Тъкмо тя предпазва ставния хрущял и синовиалната мембрана от поражения. Хиалуроновата киселина играе съществена роля при здравите стави. Тя е от съществено значение за пълноценното функциониране на синовиалната течност, която поддържа нормалната функция и цялост както на ставите така на и подлежащите кости. Тя позволява физиологичните функции и еластичните свойства на ставите, засегнати от артрозата, да се възстановят. Добавянето на хиалуронова киселина възстановява баланса между увеличените разпадни продукти на обмяната и забавения ѝ собствен синтез, нарушен поради процеса на стареене на тъканите и организма като цяло.Това облекчава болките и улеснява движението в засегнатата става. Физиологичните фукциии на смазване от синовиална течност и еластичнините свойства на ставите се възстановяват. Ставата отново е в състояние да действа като амортисьор.

Как действат активните съставки в Ставиен?

Хиалуроновата киселина е въглехидрат (мукополизахарид), който се открива естествано в повечето клетки на човешкия организъм, но в различни количества. Най-висока е концентрацията в синовиалната течност (тази която се намира в ставните кухини) и в съединителната тъкан.Открива се в костите и хрущялите, като поддържа пластичността и разтегливостта на тъканите. Хиалуроновата киселина е незаменима за здравето и разтегливостта на ставните връзки и сухожилия. Ставите са покрити със синовиална мембрана, секретираща синовиалната течност, която е вискозна и създава условия за еластичност и извършване на движения без търкане на ставните повърхности. Пренася хранителни вещества за хрущялите, а така също и изхвърля отпадните продукти. Тъй като хрущялите нямат кръвоносни съдове, хиалуроновата киселина изпълнява подобни функции.

Рибеното масло е стандартизирано по съдържание и е от групата на есенциалните за човешкия организъм омега-3 мастни киселини. То е основна съставна част във фосфолипидите на плазмените мембрани на невроните, участва в транспортирането на калий, намалява нивото на цитокините, които са увеличени при възпалителни процеси. Регулира клетъчната активност, поддържа функционалното състояние на кръвоносните съдове. Полиненаситените мастни киселини от омега-3 групата поддържат функциите на ставния хрущял, осигуряват лекота и свобода на движение на ставите и сухожилията.

Куркумата е растение от рода на джинджифила, използвано активно в традиционната медицина. Основната съставка на екстракта от куркума е куркуминът, който е със силно изразена антиоксидантна активност. При изследвания е установено, че куркуминът повлиява функциите на неутрофилите и подтиска агрегирането им при възпалителни процеси.

Астаксантинът е каротеноид с антиоксидантна активност, по-висока от тази на останалите каротеноиди. Научни изследвания показват възможностите му да повлиява благоприятно дейността на сърдечно-съдовата, опорно-двигателната и имунната системи. Подкрепя и поддържа естествените противовъзпалителните функции на организма и особено на ставно-мускулната система.

Листовка на продукта

Сертификат за качество