Lutein Complex Plus
Lutein Complex Plus

Номер 1 в
грижата за очите*

Lutein Complex Plus

Номер 1 в
грижата за очите*

Капсули с течно съдържание, съхранили в себе си оптимални дози лутеин, зеаксантин, екстракт от черна боровинка и цинк — най-полезните вещества за очите.

Продава се в аптеките в цялата страна

  • без разтворители
  • без консерванти
  • без глутен
  • без захар
  • без ГМО

Поглед върху зрението

Поглед върху зрението

Грижим се за очите си само, когато възникне проблем с тях, а като едно от най-важните ни сетива, не бива да ги пренебрегваме. Голяма част от проблемите на очите, свързани с неподходяща диета или с напредването на възрастта, могат да бъдат избегнати. За целта е нужно да се вземат правилните мерки отрано.

Вече над 15 години Лутеин Комплекс се грижи за очите на хиляди хора. Специално подбраните му съставки имат доказан благоприятен ефект върху здравето на очите, а иновативната технология ускорява многократно усвояването му от организма.

Оптимална грижа за Вашите очи

Оптимална грижа за Вашите очи

Активните съставки в Лутеин Комплекс са жизнено важни за поддържане на здравето на очите според редица изследвания.**

Лутеин и зеаксантин са най-важните антиоксиданти, намиращи се в окото, които неутрализират вредите, причинени от свободните радикали. Лутеин и Зеаксантин са каротеноидите, отговорни за оцветяването на окото. Зеаксантинът е компонентът, който доминира в самия център на макулата на окото, а лутеинът се среща в по-високи концентрации в ретината.

Екстрактът от черна боровинка съдейства за укрепване на очните капиляри, регенерацията на зрителните пигменти и подобрява циркулаторната дейност.

Превантивна мярка и цялостно решение

Превантивна мярка и цялостно решение

Приемът на Лутеин Комплекс е превантивна мярка за основните нарушения на зрението, появяващи се с напредване на възрастта.

Установена е пряка връзка между приема на лутеин и зеаксантин, и превенцията от появата на катаракта и развитието на възрастово-свързана макулна дегенерация.** Възрастово-свързаната макулна дегенерация причинява прогресивна загуба на централното зрение.

Катарактата води до увеличаване на плътността на лещата, а оттам до намаляване на нейната прозрачност и до слепота.

Гаранция за качество и сигурност

Гаранция за качество и сигурност

Капсулите Лутеин Комплекс са произведени в заводите на CAPSUGEL в Колмар - Франция, по патентованата технология за влагане на течни растителни екстракти в твърди капсули.

При тази технология се елиминира термичната обработка на веществата, което позволява да се запазят полезните им свойства и гарантира максимално бързо и пълно усвояване от организма. В сравнение с твърдите форми, като таблетките, съставките, намиращи се в капсулите Лутеин Комплекс се усвояват много бързо и по-ефективно, защото са предварително разтворени. Те са напълно натурални и не съдържат разтворители, консерванти, глутен, захар и ГМО.

Прочетете повече в раздел “Технология”.

Клинично потвърдена ефективност

Клинично потвърдена ефективност
Мнения на специалисти
и потребители
Повече за Лутеин Комплекс Плюс
Състав

Лутеин (Lutein) 33.0 mg

Зеаксантин (Zeaxanthin) 8.25 mg

Екстракт от черна боровинка (Extr. Vaccinium myrtillus, 25% anthocianidines) 30.0 mg

Витамин С (Ascorbic acid) 66.0 mg

Витамин Е ( D – Alpha tocopherol natural) 16.5 mg α-TE

Цинк (Zinc Sulfate) 15.0 mg

Прием

Лутеин Комплекс Плюс се приема по 1 капсула дневно след храна, не по-малко от 3 месеца.

Противопоказания

Не са установени. Не се препоръчва при лица с алергия към рибни продукти. Лутеин Комплекс е хранителна добавка и не предизвиква дразнене и свръхчувствителност и може да се приема продължително време. Лутеин Комплекс може да се приема самостоятелно или в комбинация с предписани от лекуващия лекар медикаменти.

Действие

Лутеин Комплекс е комбинация от високоефективни антиоксиданти. Витамин C, витамин Е и цинк допринасят за защитата на клетките от оксидативен стрес. Повишената концентрация на биофлавоноидите - лутеин и зеаксантин в очите, подкрепя здравето им при умора и стареене. Екстрактът от боровинки подпомага, адаптивните функции и възможности на окото към светлина и тъмнина, и съдейства за поддържане на зрителната острота. Благоприятно повлиява функциите на очите, при въздействие на околната среда - UV излъчване на слънцето, изкуствено осветление и др. Цинкът допринася за поддържането на нормалното зрение.

Листовка на продукта

Сертификат за качество

Изследвания и източници

* Най-продаван продукт в категория „Витамини и добавки за очи“ за 2020 г. по данни на IQVIA.

** Richer S, Stiles W, Statkute L, et al. Lutein Antioxidant Supplementation Trial. Optometry 2004;75:216-230; Seddon JM, Ajani UA, Sperduto RD, et al. JAMA 1994; 272:1413-1420;
Chasen - Taber L, Willet WC, Seddon JM, et al. Am J Clin Nutr 1999;70:509-516.
Invest. Ophthalmol. Vis. Sci. June 2006 vol. 47 no. 6 2329-2335 Catharine R. Gale, Nigel F. Hall, David I. W. Phillips and Christopher N. Martyn, Lutein and Zeaxanthin Status and Risk of Age-Related Macular Degeneration Invest.
Ophthalmol. Vis. Sci. June 2003 vol. 44 no. 6 2461-2465
D M Snodderly, Evidence for protection against age-related macular degeneration by carotenoids and antioxidant vitamins, Am J Clin Nutr December 1995 vol. 62 no. 6 1448S-1461S